Από Κυριακή Ανδρεάδη
Pastry Chef
Υλικά για την βάση:
200 γραμ. αλεύρι αμυγδάλου
200 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. ζάχαρη
4 αυγά
35 γραμ. κακάο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την κρέμα:
230 γραμ. μασκαρπόνε
1 ξύσμα πορτοκαλιού
35 γραμ. άχνη
Εκτέλεση της βάσης:
Σε κάδο μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα προς ένα τ’ αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο υλικό και το κακάο. Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα 25 εκ. (βουτυρωμένη και αλευρωμένη) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς.
Εκτέλεση της κρέμας:
Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε το μασκαρπόνε το ξύσμα πορτοκαλιού και την άχνη ανακατεύοντας τα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συναρμολόγηση:
Τοποθετούμε την βάση σε μία πιατέλα. Βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε πάνω στη βάση μας ή τις δίνουμε το σχέδιο που θέλουμε εμείς.
Καλή σας επιτυχία.