Αυτή η vegan τυρόπιτα μπορεί να φτιάχνεται από 3 μόλις υλικά αλλά είναι και τα 3 απλά και υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπιτικό. Όσο για το κόστος της… η μερίδα κοστίζει μόλις 0,82 ευρώ.
Υλικά
100 γρ. φέτα vegan
25 γρ. τυρί τριμμένο κίτρινο vegan
1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
3 κ.σ. νερό
3 κ.σ. νερό έξτρα
30 γρ. αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι
Εκτέλεση
Αφήστε τον λιναρόσπορο να μουλιάσει σε 3 κ.σ. νερό για 5-10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη φέτα, το κίτρινο τυρί, το αλεύρι και το μείγμα λιναρόσπορου. Προσθέστε και το υπόλοιπο νερό και ανακατέψτε καλά.
Θέλετε ένα στερεό μείγμα. Μεταφέρετε σε ταψάκι μέσα σε αντικολλητικό χαρτί και απλώστε. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε στην τοστιέρα ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί για ακόμα πιο γρήγορο πρωινό ή και σνακ.
Τρόπος ψησίματος
Υπάρχουν 2 τρόποι για να ψήσετε αυτήν την σούπερ τεμπέλικη τυρόπιτα των 3 υλικών. Ο ένας είναι στην τοστιέρα (ακόμα πιο τεμπέλικος) και ο δεύτερος είναι στον φούρνο. Στην τοστιέρα θα χρειαστούν 10 λεπτά για να ψηθεί και στον φούρνο γύρω στα 20′. Η επιλογή είναι δική σας.
Όπως και να’χει αν φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα για περισσότερες από 1 φορές τότε θα χρειαστεί να την βάλετε στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να φάτε τυρόπιτα και πάλι, την βγάζετε από το ψυγείο, την ζεσταίνετε σε αντικολλητικό χαρτί στην τοστιέρα και την απολαμβάνετε ζεστή-ζεστή.