Οι αλβανοί μετανάστες, γιόρτασαν το βράδυ της Δευτέρας στο Λονδίνο, την «Ημέρα της Ανεξαρτησίας» της χώρας τους, προκαλώντας εκνευρισμό στους αυτοκινητιστές που εγκλωβίστηκαν για ώρες στο δρόμο.
Εκατοντάδες Αλβανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους και όπως φαίνεται σε βίντεο στα social media, έφτασαν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας με ακριβά αυτοκίνητα, εντός των οποίων ανέμιζαν κόκκινες σημαίες με τον μαύρο αετό.
Προκάλεσαν χάος στους δρόμους του Λονδίνου, χτυπώντας συνεχώς τις κόρνες για να γιορτάσουν την Ανεξαρτησία της Αλβανίας που τιμάται στις 28 Νοεμβρίου κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με την Daily Mail, οι οδηγοί έκαναν ελιγμούς και σπινιαρίσματα ενώ παράλληλα κόρναραν αδιάκοπα.
Επιπλέον υπήρχαν γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές που χόρευαν στο δρόμο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πανηγυρισμοί προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους, με πολλούς αυτοκινητιστές να αντιδρούν αγανακτισμένοι και να κάνουν λόγο για «εγωιστικούς εορτασμούς».
Police trying to move on hundreds of cars with Albania 🇦🇱 flags around Westminster Bridge lots of wheel spins, engine revving, loud horns celebrating Independence Day pic.twitter.com/uq1zmr1jnU
— Paul Brown 🇬🇧 Browns fan🏈 London News 🎥Vlogger (@PaulBrown_UK) November 28, 2022
Ένας χρήστης του Twitter τόνισε: «Οι Αλβανοί στο Λονδίνο που γιόρταζαν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους απέκλεισαν εγωιστικά το Strand και το Trafalgar Square, καθώς ο κόσμος έβγαινε από τα θέατρα στις 10 το βράδυ».
Ένας άλλος πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο λόγος που μου πήρε τόσο χρόνο για να επιστρέψω στο σπίτι χθες», ενώ ένας άλλος οδηγός προειδοποιούσε: «Μην κατεβαίνεις στην πόλη, η κίνηση είναι εφιαλτική».
Οι Αλβανοί προτιμούν να μεταναστεύουν στην Βρετανία
Το σκηνικό αυτό στήθηκε λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη στοιχείων που έδειξαν ότι οι Αλβανοί αντιπροσώπευαν λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων που εντοπίστηκαν να διασχίζουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.
Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με μόνο το 3% των αφίξεων το 2021 να είναι αλβανικής υπηκοότητας και μόλις το 1% το 2020.
Στο τρίμηνο από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, το 45% των αφίξεων μικρών σκαφών ήταν Αλβανοί (9.076) και σε ορισμένες περιπτώσεις το ημερήσιο ποσοστό έφτανε το 80%.