Από Κυριακή Ανδρεάδη
Pastry Chef
Για τα μπισκότα υλικά:
100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. αλεύρι
100 γραμ. αλεύρι αμυγδάλου
100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
25 γραμ. κακάο
Για την κρέμα τιραμισού υλικά:
230 γραμ. μασκαρπόνε
200 γραμ. σαντιγύ
150 γραμ. άχνη
μία με δύο κουταλιές της σούπας εσπρέσο καφέ
Εκτέλεση μπισκότου:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με γάντζο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Δίνουμε σχήμα μπαστουνιού, κόβουμε, τα τοποθετουμε σε φυλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C τα ψήνουμε για 7 λεπτά.
Εκτέλεση κρέμα τιραμισού:
Σε μπασίνα τοποθετούμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα τότε τοποθετούμε στο ένα το μπισκότο ένα μέρος της κρέμας και από πάνω ακόμα ένα μπισκότο (σάντουιτς).
Καλή σας επιτυχία.