15.6 C
Rafina
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κινόα και χαλούμι

Συστατικά

  • 4 κρεμμύδια
  • 1 κολοκύθα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, +1 κ.σ. για το χαλούμι
  • 1 λίτρο νερό
  • 200 γρ. κινόα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 500 γρ. χαλούμι
  • 4 παντζάρια, βρασμένα
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Για τη βινεγκρέτ

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
    • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
    • Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους 2-3 εκ.
    • Σε ένα ταψί 30×40εκ βάζουμε την σκελίδα σκόρδου ολόκληρη, το κρεμμύδι, την κολοκύθα και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
    • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
    • Πλένουμε την κινόα σε τρεχούμενο νερό και σουρώνουμε καλά.
    • Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει.
    • Αφού βράσει το νερό ρίχνουμε την κινόα, τον κύβο λαχανικών και βράζουμε για 15 λεπτά.
    • Σουρώνουμε και μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ.
    • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η κολοκύθα με τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο μπολ με την κινόα.
    • Κρατάμε το σκόρδο χωριστά για τη βινεγκρέτ.
    • Κόβουμε το παντζάρι σε φέτες κυδωνάτες και το βάζουμε και αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

    Για τη βινεγκρέτ

    • Βάζουμε το σκόρδο σε ένα μούλτι.
    • Προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    • Κόβουμε το κάθε χαλούμι σε 6 φέτες. Βάζουμε  τις φέτες με την 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να πάει το ελαιόλαδο παντού.
    • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με ραβδώσεις
    • Ρίχνουμε τις φέτες του χαλουμιού στο τηγάνι και αφήνουμε για 2 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
    • Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ στο μπολ με τα λαχανικά μας. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Ρίχνουμε και τις φέτες του χαλουμιού από πάνω.
    • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

 

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Μπάρμπα Βάγγος στην κεντρική πλατεία – η γεύση που αγαπάτε, η ποιότητα που εμπιστεύεστε – RPN

Σας προσκαλούμε να ζήσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία στο...

FAST LEARNERS: Το πρώτο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην περιοχή μας που χρησιμοποιεί ΑΙ – RPN

Οι FAST LEARNERS - Κέντρα Ξένων Γλωσσών, εκμάθησης Η/Υ...

Τα ζώδια σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2025 – RPN

Δείτε τις ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια (20/1/2025) Κριός Σήμερα,...

ΤΖΟΚΕΡ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 13,8 εκατ. ευρώ – RPN

Έγινε η κλήρωση με αριθμό 2860 του Τζόκερ το...

Βαρύ πένθος – Η Μαίρη Βιδάλη έχασε τον γιο της, Κάρολο – RPN

Βαρύ πένθος για την Μαίρη Βιδάλη, η οποία θρηνεί...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2025 – RPN

Δείτε τις ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια (20/1/2025) Κριός Σήμερα,...

Βαρύ πένθος – Η Μαίρη Βιδάλη έχασε τον γιο της, Κάρολο – RPN

Βαρύ πένθος για την Μαίρη Βιδάλη, η οποία θρηνεί...

Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της Καίτης Γκρέυ – RPN

Η Καίτη Γκρέυ, η θρυλική φωνή του ελληνικού λαϊκού...

Οι οδηγοί της Ραφήνας πάνε εκδρομή στα χιόνια – RPN

Η συγκεκριμένη αφίσα δε χρειάζεται περιγραφή. Μιλάει από μόνη της! Μια...

RPN.GR