14.6 C
Rafina
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με ραγού Genovese

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, σιδηρόδρομο με το κόκαλο και καθαρισμένο από το λίπος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. πανσέτα, κομμένη σε κομμάτια πάχους 7 χιλ.
  • 1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια πάχους 7 χιλ.
  • 1 στικ σέλερι, κομμένο σε κομμάτια πάχους 7 χιλ.
  • 1/2 κιλό κρεμμύδι, , κομμένο στη μέση και πολύ λεπτά κομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • θυμάρι
  • 125 ml κρασί λευκό, ξηρό
  • 1/2 κιλό ριγκατόνι
  • πεκορίνο, τριμμένο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Στεγνώνουμε καλά τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε.
    • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία γάστρα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.
    • Βάζουμε τα μισά παϊδάκια μέσα για να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 8-10 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
    • Κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα μισά παϊδάκια χρησιμοποιώντας το λίπος που έμεινε στη γάστρα από τα προηγούμενα παϊδάκια. Μεταφέρουμε στο πιάτο.
    • Αφαιρούμε όλο το λίπος από τη γάστρα εκτός από 1 κ.σ.
    • Προσθέτουμε την πανσέτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα για περίπου 6 λεπτά.
    • Βάζουμε μέσα τα καρότα, το σέλερι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά.
    • Ρίχνουμε μέσα και τα κρεμμύδια και ¼ κ.γ. αλάτι.
    • Ανεβάζουμε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία, σκεπάζουμε τη γάστρα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τα κρεμμύδια να ξεραθούν και να βγάλουν την υγρασία τους για περίπου 10 λεπτά.
    • Ξεσκεπάζουμε, μειώνουμε τη φωτιά σε υψηλή προς μέτρια και ανατεύουμε συχνά μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν καστανό χρώμα για περίπου 8-10 λεπτά ακόμα.
    • Ρίχνουμε μέσα τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν για 1 λεπτό περίπου.
    • Προσθέτουμε και το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
    • Μεταφέρουμε το κρέας με ότι χυμούς έχει μέσα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε.
    • Μειώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, γυρνώντας τα παϊδάκια συχνά μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ και να πέφτει από το κόκκαλο για περίπου 2 ώρες.
    • Μεταφέρουμε τα παϊδάκια στο πιάτο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και μετά παίρνουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες αφαιρώντας τα κόκκαλα και το λίπος.
    • Στο μεταξύ, σιγοβράζουμε ξανά τη σάλτσα που έχουμε μέσα στη γάστρα, ανακατεύοντας συχνά για 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία ωραία παχιά και κρεμώδη σάλτσα.
    • Ρίχνουμε μέσα το θρυμματισμένο κρέας μας και αλατοπιπερώνουμε.
    • Στο μεταξύ βράζουμε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
    • Προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια αφού βράσει το νερό και 2 κ.σ. αλάτι και τα βράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνουν al dente.
    • Κρατάμε ½ κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.
    • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στη γάστρα.
    • Προσθέτουμε τη σάλτσα μας και ½ κούπα από το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν.
    • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και άλλο νερό από αυτό που κρατήσαμε αν χρειάζεται για να διορθώσουμε την πυκνότητα της σάλτσας μας.
    • Σερβίρουμε με το τριμμένο πεκορίνο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Μπάρμπα Βάγγος στην κεντρική πλατεία – η γεύση που αγαπάτε, η ποιότητα που εμπιστεύεστε – RPN

Σας προσκαλούμε να ζήσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία στο...

FAST LEARNERS: Το πρώτο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην περιοχή μας που χρησιμοποιεί ΑΙ – RPN

Οι FAST LEARNERS - Κέντρα Ξένων Γλωσσών, εκμάθησης Η/Υ...

Τα ζώδια σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2025 – RPN

Δείτε τις ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια (20/1/2025) Κριός Σήμερα,...

ΤΖΟΚΕΡ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 13,8 εκατ. ευρώ – RPN

Έγινε η κλήρωση με αριθμό 2860 του Τζόκερ το...

Βαρύ πένθος – Η Μαίρη Βιδάλη έχασε τον γιο της, Κάρολο – RPN

Βαρύ πένθος για την Μαίρη Βιδάλη, η οποία θρηνεί...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2025 – RPN

Δείτε τις ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια (20/1/2025) Κριός Σήμερα,...

Βαρύ πένθος – Η Μαίρη Βιδάλη έχασε τον γιο της, Κάρολο – RPN

Βαρύ πένθος για την Μαίρη Βιδάλη, η οποία θρηνεί...

Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της Καίτης Γκρέυ – RPN

Η Καίτη Γκρέυ, η θρυλική φωνή του ελληνικού λαϊκού...

Οι οδηγοί της Ραφήνας πάνε εκδρομή στα χιόνια – RPN

Η συγκεκριμένη αφίσα δε χρειάζεται περιγραφή. Μιλάει από μόνη της! Μια...

RPN.GR