10.8 C
Rafina
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα σουφλέ

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 100 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 300 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
  • 100 γρ. ζαμπόν, κομμάτι
  • 220 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 8 αβγά, μέτρια
  • 500 γρ. γάλα, 3,5%
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Ζεσταίνουμε σε ένα γουοκ σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά.
    • Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια 1 εκ. και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα προσθέτουμε στο γουόκ, και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.
    • Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ.
    • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στο μπολ.
    • Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. ή ένα στρογγυλό ταψί 26 εκ.
    • Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια 2 εκ. και τα ρίχνουμε στο σκεύος.
    • Απλώνουμε πάνω από το ψωμί τα λαχανικά.
    • Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια 1 εκ.
    • Απλώνουμε τα κυβάκια του ζαμπόν πάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με τα 200 γρ. τριμμένης γραβιέρας.
    • Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός
    • Αδειάζουμε τα υλικά του μπολ στο σκεύος.
    • Κουνάμε το σκεύος ώστε να πάει το μείγμα παντού και πιέζουμε προς τα μέσα τα κομμάτια του ψωμιού που δεν καλύπτονται από τα υγρά.
    • Σκεπάζουμε το πυρίμαχος σκεύος με διαφανή μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
    • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί, να χρυσαφίσει και να σφίξει το σουφλέ.
    • Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά να σφίξει ελαφρά η ομελέτα.
    • Κόβουμε το σουφλέ σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Μπάρμπα Βάγγος στην κεντρική πλατεία – η γεύση που αγαπάτε, η ποιότητα που εμπιστεύεστε – RPN

Σας προσκαλούμε να ζήσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία στο...

FAST LEARNERS: Το πρώτο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην περιοχή μας που χρησιμοποιεί ΑΙ – RPN

Οι FAST LEARNERS - Κέντρα Ξένων Γλωσσών, εκμάθησης Η/Υ...

Τα ζώδια σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2025 – RPN

Δείτε τις ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια (20/1/2025) Κριός Σήμερα,...

ΤΖΟΚΕΡ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 13,8 εκατ. ευρώ – RPN

Έγινε η κλήρωση με αριθμό 2860 του Τζόκερ το...

Βαρύ πένθος – Η Μαίρη Βιδάλη έχασε τον γιο της, Κάρολο – RPN

Βαρύ πένθος για την Μαίρη Βιδάλη, η οποία θρηνεί...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2025 – RPN

Δείτε τις ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια (20/1/2025) Κριός Σήμερα,...

Βαρύ πένθος – Η Μαίρη Βιδάλη έχασε τον γιο της, Κάρολο – RPN

Βαρύ πένθος για την Μαίρη Βιδάλη, η οποία θρηνεί...

Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της Καίτης Γκρέυ – RPN

Η Καίτη Γκρέυ, η θρυλική φωνή του ελληνικού λαϊκού...

Οι οδηγοί της Ραφήνας πάνε εκδρομή στα χιόνια – RPN

Η συγκεκριμένη αφίσα δε χρειάζεται περιγραφή. Μιλάει από μόνη της! Μια...

RPN.GR