11.3 C
Rafina
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια γαλοπούλας με σάλτσα μανιταριών

Υλικά

Για τα μπιφτέκια γαλοπούλας

  • 800 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 30 γρ. ελαιόλαδο + 80 γρ.
  • 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 120 – 140 γρ. φρυγανιά
  • 1 αυγό + 1 ασπράδι
  • 7 – 8 φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα)
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 10 γρ. THE BOOST ή ΒΒQ KING
  • 10 γρ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • 270 γρ. πιπεριές φλωρίνης (ψητές) ή 1 μικρή έτοιμη από το βάζο

Για τη σάλτσα μανιταριών

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά (champignon, κομμένα στα 6)
  • 250 γρ. πλευρώτους (κομμένα σε φέτες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 5 – 6 κοτσανάκια δενδρολίβανο
  • 120 γρ. λευκό ή γλυκό κρασί
  • 230 γρ. νερό ή ζωμό κοτόπουλου
  • 50 – 60 γρ. κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
  1. Σε ένα μικρό τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 6 – 7 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον κιμά γαλοπούλας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, τα αυγά χτυπημένα, τα φύλλα δυόσμου, το ξύσμα λεμονιού, τα μπαχαρικά, το αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα μούλτι πολτοποιούμε τις πιπεριές φλωρίνης με το ελαιόλαδο (1/3 κούπας).
  4. \Πλάθουμε πολύ καλά το κιμά καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο. Πλάθουμε μπιφτέκια σε οβάλ σχήμα, 200 γρ. το καθένα.
  5. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μπιφτέκια έτσι ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρώμα περίπου για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
  1. Προσθέτουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα δύο είδη μανιταριών και το σκόρδο. Σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, έως ότου τα μανιτάρια αρχίζουν να βγάζουν τα υγρά τους και να μειώνεται ο όγκος τους.
  2. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, επαναφέρουμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί τουλάχιστον για 30’’ να εξατμιστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος.
  3. Χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά (5-6) και τοποθετούμε ένα καπάκι.
  4. Μαγειρεύουμε για 6 – 7, στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και γυρνάνε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά. Μαγειρεύουμε για άλλα 6 λεπτά ή μέχρι τα μπιφτέκια να είναι καλά ψημένα.Τέλος ‘δένουμε’ τη σάλτσα με 1 κτσ κόρν φλάουρ το οποίο το έχουμε διαλύσει σε ένα μικρό μπολ.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή Jasmin.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Μπάρμπα Βάγγος στην κεντρική πλατεία – η γεύση που αγαπάτε, η ποιότητα που εμπιστεύεστε – RPN

Σας προσκαλούμε να ζήσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία στο...

FAST LEARNERS: Το πρώτο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην περιοχή μας που χρησιμοποιεί ΑΙ – RPN

Οι FAST LEARNERS - Κέντρα Ξένων Γλωσσών, εκμάθησης Η/Υ...

Τα ζώδια σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2025 – RPN

Δείτε τις ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια (20/1/2025) Κριός Σήμερα,...

ΤΖΟΚΕΡ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 13,8 εκατ. ευρώ – RPN

Έγινε η κλήρωση με αριθμό 2860 του Τζόκερ το...

Βαρύ πένθος – Η Μαίρη Βιδάλη έχασε τον γιο της, Κάρολο – RPN

Βαρύ πένθος για την Μαίρη Βιδάλη, η οποία θρηνεί...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2025 – RPN

Δείτε τις ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια (20/1/2025) Κριός Σήμερα,...

Βαρύ πένθος – Η Μαίρη Βιδάλη έχασε τον γιο της, Κάρολο – RPN

Βαρύ πένθος για την Μαίρη Βιδάλη, η οποία θρηνεί...

Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της Καίτης Γκρέυ – RPN

Η Καίτη Γκρέυ, η θρυλική φωνή του ελληνικού λαϊκού...

Οι οδηγοί της Ραφήνας πάνε εκδρομή στα χιόνια – RPN

Η συγκεκριμένη αφίσα δε χρειάζεται περιγραφή. Μιλάει από μόνη της! Μια...

RPN.GR