11.7 C
Rafina
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόπιτα με φέτα

Συστατικά

Για το φύλλο

  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 350 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 800 γρ. κολοκύθα, τριμμένη
  • 350 γρ. γάλα
  • 150 γρ. τραχανά ξινό
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβγά, μεσαία

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το φύλλο

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τις πιπεριές σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε να χρυσαφίσουν τα λαχανικά.
  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Βάζουμε την κολοκύθα στο τηγάνι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά 10-15 λεπτά ώστε να χάσει την υγρασία της.
  • Προσθέτουμε το γάλα. τον τραχανά, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη ρίγανη, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε φύλλο περίπου 20×40 εκ. Αν κολλάει η ζύμη τότε πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το 1/5 από τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Τυλίγουμε σε ρολό και μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί 35 εκ.
  • Τοποθετούμε το ρολό στο κέντρο του ταψιού σε σχήμα σαλιγκαριού. Ενδιάμεσα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Μπάρμπα Βάγγος στην κεντρική πλατεία – η γεύση που αγαπάτε, η ποιότητα που εμπιστεύεστε – RPN

Σας προσκαλούμε να ζήσετε μια μοναδική γευστική εμπειρία στο...

FAST LEARNERS: Το πρώτο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην περιοχή μας που χρησιμοποιεί ΑΙ – RPN

Οι FAST LEARNERS - Κέντρα Ξένων Γλωσσών, εκμάθησης Η/Υ...

Τα ζώδια σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2025 – RPN

Δείτε τις ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια (20/1/2025) Κριός Σήμερα,...

ΤΖΟΚΕΡ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 13,8 εκατ. ευρώ – RPN

Έγινε η κλήρωση με αριθμό 2860 του Τζόκερ το...

Βαρύ πένθος – Η Μαίρη Βιδάλη έχασε τον γιο της, Κάρολο – RPN

Βαρύ πένθος για την Μαίρη Βιδάλη, η οποία θρηνεί...

ΝΕΑ

Τα ζώδια σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2025 – RPN

Δείτε τις ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια (20/1/2025) Κριός Σήμερα,...

Βαρύ πένθος – Η Μαίρη Βιδάλη έχασε τον γιο της, Κάρολο – RPN

Βαρύ πένθος για την Μαίρη Βιδάλη, η οποία θρηνεί...

Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της Καίτης Γκρέυ – RPN

Η Καίτη Γκρέυ, η θρυλική φωνή του ελληνικού λαϊκού...

Οι οδηγοί της Ραφήνας πάνε εκδρομή στα χιόνια – RPN

Η συγκεκριμένη αφίσα δε χρειάζεται περιγραφή. Μιλάει από μόνη της! Μια...

RPN.GR