Από Κυριακή Ανδρεάδη
Pastry Chef
Υλικά:
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
60 γραμ. χυμό πορτοκάλι
15 γραμ. ξύσμα πορτοκάλι
150 γραμ. κρόκους
100 γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκάλι. Τα ανακατεύουμε με σύρμα και τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθούν. Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα. Παίρνουμε ένα μέρος από την κατσαρόλα το ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας τους και έπειτα ενσωματώνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για creme brulee ή πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ταψί βαθύ βάζοντας στο νερό περίπου 1 – 2 εκ., προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 °C και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά. Αφού ψηθούν πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και την καψαλίζουμε με φλόγιστρο.
Καλή επιτυχία.