Κυριακή Ανδρεάδη–Pastry Chef–Instagram
Υλικά:
520 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.σούπας μπέικιν
55 γραμ. βούτυρο μαλακό
320 γραμ. γάλα
πρόσθετα υλικά:
1 ασπράδι ή κρόκο
1 κουτ.σούπας νερό
ρίγανη
χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε μέσα όλα μας τα υλικά και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι. Το καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 με 2 ώρες.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε σε πολύ λεπτά φύλλα, όσο πιο λεπτά τόσο καλύτερο και τα κόβουμε σε μικρά ή μεγάλα σχήματα ανάλογα το πως τα θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ή φύλλο σιλικόνης πάνω σε ένα ταψί και τα τρυπάμε και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Ανακατεύουμε σε ένα μικρό δοχείο το αυγό με το νερό, με ένα πινέλο περνάμε πάνω από όλα τα κράκερς και ρίχνουμε την ρίγανη και το αλατι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 10 με 15 λεπτά.
Καλή επιτυχία.