Kαρφίτσα δεν έπεφτε στην κεντρική αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Ραφήνας, το απόγευμα της Κυριακής 16/2, όπου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Στον κόσμο του ηλεκτρονικού εγκλήματος – κατανοώντας τους κινδύνους και τις προκλήσεις». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Crime Lab και του CSI Institute, το οποίο ίδρυσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος ήταν και ένας από τους κεντρικούς ομιλητές.
Η ημερίδα έγινε με την συνεργασία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 1ου γυμνασίου Ραφήνας και του 4ου δημοτικού σχολείου Ραφήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο και είχε στόχο την ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους του ηλεκτρονικού εγκλήματος και τις σύγχρονες μεθόδους προστασίας. Την παρουσίαση και τον συντονισμό ανέλαβε η Βάσια Καλαφάτη.
Διακεκριμένοι Ομιλητές και Παρουσίες
Μεταξύ των ομιλητών ήταν η Πωλίνα Ζέρβα, ψυχολόγος και επικεφαλής του Crime Lab, ο Παντελής Ταμπακόπουλος, επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών αναλύσεων, η Βάσω Κόλλια, πρώην Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς, καθώς και ο Δημήτρης Δελτσίδης, διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Μαυρογόνατος και Βασίλης Μπουρνιάς, η υπολιμενάρχης Εύη Μπρούνου, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παύλος Μπατάλης, Γιώργος Δουβίτσας, Σωτήρης Σκούφος, Βασίλης Μοτσάκος. Επίσης, παρούσα ήταν η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ραφήνας, Διονυσία Παπασπύρου.
Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Αιγέας ΑΜΚΕ και χορηγοί το Yellow Print και ο Δημήτρης Γκούγκαρης (Μπουγάτσα του Σερραίου)
Η ημερίδα ανέδειξε τη σημασία της ενημέρωσης για το ηλεκτρονικό έγκλημα, καθώς οι ψηφιακές απειλές εξελίσσονται συνεχώς. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σύγχρονες απάτες, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τις στρατηγικές αντιμετώπισης των κυβερνοεπιθέσεων. Ομολογούμε ότι μάθαμε πάρα πολλά και ενδιαφέροντα αλλά και ξαναθυμηθήκαμε κάποια λάθη που κάνουμε ενώ δεν πρέπει. Στην εκδήλωση βρέθηκαν και πολλά παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, η γενιά A που έχει γεννηθεί στην εποχή του διαδικτύου. ;Oπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης, το 95% του διαδικτύου είναι ωφέλιμο, και μόνο το 5% βλαβερό. Ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο Κατερίνα Τράση για το RPN.GR
Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ
Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ